• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Pričom da se pregovara o nezavisnosti Priština umiruje domaću javnost i opstruiše razgovore

Beograd, 28. novembra 2018 - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric pozvao je danas EU i celu medjunarodnu zajednicu da bez odlaganja urazumi Pristinu, vrati je postovanju prava domaceg, medjunarodnohg i svih potpisanih sporazuma i zaustavi ih sa puta dalje eskalacije problema. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Razgovore Beograda i Prištine zakazane za 2. septembar u Beloj kući Priština pokušava da opstruiše pričom da su to pregovori o nezavisnosti Kosova, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, prenosi Tanjug.

Đurić očekuje da će to biti razgovori o ekonomskim pitanjima.

“U Prištini to rade iz dva razloga – da bi umirili domaću javnost i da zbune i pokolebaju države koje su bile spremne da promene svoj stav i povuku priznanje nezavisnosti Kosova”, rekao je Ðurić za TV Hepi.

Priština, kako kaže, beži od pravih razgovora, jer se nadaju da je ovo 1999. godina, da će neko u njihovo ime da “tresne o sto nekakvo rešenje” i magičnim štapom natera Srbiju da na to pristane.

“To ne biva, niti je Srbija danas ono što je bila 1999. godine, niti su Albanci oni iz 1999. godine, niti je svet ostao isti”, naveo je Ðurić.

Uveren je u uspeh Srbije u narednim godina jer, kako je rekao, “naš narod u genima ima sposobnost preživljavanja u vrlo složenim i kompleksnim uslovima”, kao što su današnji geopolitički uslovi u svetu.

“Predsednik Aleksandar Vučić i državna delegacija nastoje da sve vrste razgovora sa Prištinom iskoriste za jačanje državne pozicije Srbije, kako na zapadu, tako i kod naših tradicionalnih partnera koji nisu priznali nezavisnost Kosova”, naveo je Ðurić.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još