• Početna>
  • Vesti>

U srpskim sredinama na KiM od 71 testirane osobe, 5 novoinficiranih i 41 izlečena

U srpskim sredinama na KiM registrovano je 5 novih slučajeva virusa korona od 71 testiranih. U poslednja 24 sata 41 osoba je izlečena, saopšteno je iz Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.

Novooboleli su iz Kosovske Mitrovice – 1, dok je 10 izlečeno od ukupno 282 koliko je do sada u ovoj opštini obolelo. U Leposaviću je takođe jedna osoba obolela, a 10 je izlečeno. U Zubinom Potoku i Zvečanu danas nema novoobolelih. U Zvečanu je troje izlečeno,a u Zubinom Potoku je izlečeno 7.

Kada je reč o većinski srpskim sredinama, troje je novoinficiranih i to po jedan u Gračanici, Štrpcu i Kamenici. Izlečeno je 11 (u Gnjilanu – 3, Gračanici – 2, Kosovskoj Kamenici – 2, Štrpcu – 3 i Peći – 1). U ovim sredinama, sa zaražavanjem se započelo u drugom talasu i taj broj iznosi 234.

Hospitalizovano je 52 sa potvrđenim PCR testom, a 332 pacijenta su u samoizolaciji.

U Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici hospitalizovano je 47 lica, u KBC Dragiša Mišović 1, u KBC u Kragujevcu 1 i u KC u Nišu još 3 pacijenta.

Od početka pandemije testirano je ukupno 4211 osoba i registrovano je 940 slučajeva koronavirusa.

I danas su u Kriznom štabu podsetili na to da se od 18. juna beleži ponovni porast inficiranih, te da je ukupno 384 aktivnih slučaja i 520 izlečenih.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još