• Početna>
  • Vesti>

Todić: Naša dužnost i obaveza da gradimo i stvaramo bolje uslove za život građana

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić prilikom obilaska radova na rekonstrukciji i asfaltiranju puta u selu Vuča naglasio da je to samo jedan od niza projekata za koji su obezbeđena sredstva i čija je realizacija planirana za naredni period ove godine.

Prema njegovim rečima, cilj je da se obezbede što bolji uslovi života za sve građane opštine Leposavić, ističući da su projekti kao što su rekonstrukcija vodovodne, kanalizacione mreže, rekonstrukcija puteva, jedni od najvažnijih projekata u realizaciji pomenutog cilja.

Meštanima sela Vuča, najvećeg sela u MZ Sočanica, se posle 25 godina izvode radovi na rekonstrukciji puta koji je bio u veoma lošem stanju.

U pitanju je putni pravac dužine 1.230 metara, a vrednost radova je oko 50.000 evra, za koji su sredstva obezbeđena iz opštinskog budžeta.

Prema njegovim rečima ovo je samo najava svega što će u narednom periodu da se radi, a nakon završetka procedure izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na putnim pravcima u selu Kamenica, Donji Krnjin, Ostraće, Kajkovo, Jošanica, zaseok Galačnik, Ibarska Slatina.

„Cilj nam.je da stvorimo.sve neophodne uslove za ostanak na selu. Da mladi ostanu na selu, a sve u cilju stvaranja preduslova za razvoj poljoprivrede. Pored ovog, intenzivno se radi na još realizaciji niza projekata koji su od velikog značaja za stanovnike naše opštine, a pre svega završetak radova na sve tri osnovne škole. Takođe, u toku je izgradnja pešačkih staza duž ibarske magistrale u Leposaviću kao izgradnja ulične rasvete za potrbe meštana sela Beluće i Kratina u MZ Lešak“, rekao je on.

Na Fejsbuk stranici Leposavić Portal, navedeno je da je Todić istakao da je „naša dužnost i obaveza da gradimo i stvaramo bolje uslove za život, da nam je to zadatak, da imamo snažnu podršku državnog rukovodstva Republike Srbije na čelu sa predsenikom Aleksandrom Vučićem koji je inicijator najznačajnijih i najvećih ulaganja u razvoj naše opštine još od sredine osamdesetih godina“.

Meštani sela Vuča izkazali su zahvalnost opštinskom rukovodstvu na realizaciji ovog, za njih veoma značajnog preduslova za dalji život i razvoj ovog sela.

Opština Leposavić je i pored borbe sa pandemijom virusa korona, uz poštovanje mera u cilju zaštite naših sugrađana, veliko gradilište, gde je u toku realizacija 47 kapitalnih infrastrukturnih projekata iz investicionog plana Vlade Republike Srbije, ukupne vrednosti 2,5 milijarde dinara, među kojima bi trebalo istaći rekonstrukciju i adaptaciju četiri škole na teritoriji opštine Leposavić, izgradnju učeničkog doma za potrebe Poljoprivredne škole u Lešku, izgradnju stambenih zgrada u sve tri mesne zajednice, poboljšanje infrastruktre i mnogih drugih.

U narednom periodu rukovodstvo opštine Leposavić nastaviće sa intezivnim radom na realizaciji brojnih projekata u cilju unapređenja uslova života građana u opštini Leposavić, kao što su rekonstrukcija kanalizacionog kolektora Mesne zajednice Sočanica, rekonstrukcija kanalcizacione mreže u selu Zemanica, rekonstrukcija Karađorđeve ulice u Mesnoj zajednici Lešak.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još