• Početna>
  • Vesti>

Vulin: Tražićemo zvanično objašnjenje od KFOR-a za patrole sa kosovskom policijom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da će načelnik generalštba Vojske Srbije Milan Mojsilović zatražiti u ponedeljak zvanično objašnjenje od KFOR-a povodom uspostavljanja zajedničkih patrola sa Policijom Kosova u blizini administrativne linije.

On je gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije rekao da to predstavlja „ozbiljno bezbednosno pitanje“ za Srbiju, kao i da KFOR „popušta pod političkim pritiscima“, nakon što je Srbija početkom nedelje obavila zajedničku patrolu sa KFOR-om.

„Vojnički nemamo zamerke na KFOR, jedini problem imamo kada pokušava da smanji politički pritisak na sebe (povlađujući prištinskim institucijama)“, rekao je Vulin.

On je dodao da je predlog Prištine se uspostave jednovremene patrole od predstavnika sve tri strane „apsolutno neprohvatljive“ i da će Srbija nastaviti da se „tvrdoglavo drži“ Rezolucije SB UN 1244.

Radio-televizija Srbije jutros je objavila da je Regionalna komanda Istok misije KFOR-a predvođena NATO-om izvršila juče zajedničku patrolu sa kosovskom policijom u opštini Kamenica.

„Patrola je sprovedena pešice kako bi se omogućili kontakti sa lokalnim građanima, u okviru pojačanog zajedničkog prisustva u oblasti koja je dogovorena u protekla dva dana između KFOR-a i kosovske policije“, prenosi RTS.

U narednim danima planirano je da se izvrše dodatne zajedničke patrole.

Izvor Danas

Comments

Pročitaj još