• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Nekažnjenim zločinom na reci Bistrici nanet strašan udarac opstanku Srba u Metohiji

Foto: Srpska lista

“Strašan zločin počinjen pre sedamnaest godina u Goraždevcu u kome su stradala srpska deca, Ivan Jovović i Panto Dakić, nastavljaju da budu mrlja na licu kosovskih institucija i međunarodne zajednice” navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista u svom saopštenju dalje ističe da i posle 17 godina nema sudskog epiloga, što šalje jasnu poruku – zločini protiv Srba se ne kažnjavaju.

“Ubistvo i ranjavanje srpskih dečaka i devojčica na reci Bistrici pre 17 godina bez sudskog epiloga i kažnjavanja odgovornih, a posebno nakon odluke Euleksa da zatvori istragu su Srbima u Goraždevcu ali i na celoj teritoriji Kosova i Metohije poslali jasnu poruku, da se zločini protiv Srba ne kažnjavaju. Da suze i bol srpskih majki ne vrede kao nekih drugih” stoji u saopštenju.

Srpska lista ističe da je nekažnjenim zločinom na reci Bistrici, “nanet strašan udarac opstanku Srba u Metohiji, od koga se do danas naš narod nije oporavio”.

“Ovaj dan je i dalje otvorena rana na duši porodica stradalih, ali i svakog od nas koji živimo na ovim prostorima u nadi da će zločinci odgovarati i da se ovakva zlodela nikada nikome više neće ponoviti” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još