• Početna>
  • Vesti>

Kfor: Zajedno sa kosovskom policijom ćemo raditi na očuvanju bezbednosti

Regionalna komanda Kfora “Istok” počela je danas sa planiranjem izvođenja zajedničkih operativnih aktivnosti sa graničnom policijom Kosova na području Kamenice.

Kako se navodi u saopštenju Kfora, današnji planski sastanak je usledio nakon tehničkog sastanka visokog nivoa koji je juče održan u sedištu policije Kosova između šefa operacija misije Kfora pod vođstvom NATO-a i direktora kosovske policije, zajedno sa ostalim zvaničnicima.

“Tom prilikom obe strane su izrazile obostrano zadovoljstvo nivoom dosadašnje saradnje u oblasti bezbednosti i obavezale se da će je dalje jačati, kroz poboljšani nedeljni koordinacioni mehanizam koji će omogućiti povećanje zajedničkih patrola kosovske policije i Kfora na području Kamenice”, navodi se u saopštenju.

Napominje se da Kfor ostaje posvećen misiji nepristrasnog očuvanja sigurnog okruženja.

“Kfor će i dalje doprinositi slobodi kretanja svih građana na Kosovu, u uskoj saradnji sa lokalnim institucijama i bezbednosnim organizacijama i međunarodnom zajednicom, u skladu sa svojim mandatom u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još