• Početna>
  • Vesti>

SL: “Mi smo o tom zakonu svoje mišljenje više puta javno pokazali”

Srpska lista je u saopštenju za javnost naglasila da je sramotno koliko pojedini lokalni aktivni samozvani analitičari poseduju elementarno nepoznavanje pravila rada i donošenja odluka u kosovskoj skupštini.

U saopštenju za javnost Srpske liste dalje se navodi:

“Obrnuto je proporcionalno njihovom samopouzdanju da o nečemu što pojma nemaju pričaju kao naveći stručnjaci, kao i želji pojedinih medija da ih citiraju.

Ti aktivni kvazi-analitičari i predstavnici lokalnog civilnog sektora, u saradnji sa dobronamernim medijima, koji se finansiraju iz istih zemalja, koji po pravilu nisu aktivni i ćute na sve napade na Srbe, pokušavaju da napadima na Srpsku listu sebi obezbede bolje pozicije i dodatnu sigurnost iz stranih izvora.

Nije ni čudo što je pokrenuta kampanja napada na Srpsku listu i legitimne predstavnike Srba s KiM, jer je u pozadini želja da Srpska lista svojim prisustvom na sednici skupštine i glasovima protiv da kvorum za odlučivanje i donošenje zakona koji su protivni interesima srpskog naroda. Da podsetimo i te stručnjake i javnost da je sednica i prekinuta zbog nedostatka kvoruma i da je donošenje zakona neizvesno zbog toga.

Mi smo o tom zakonu o nekakvoj zaštiti vrednosti OVK svoje mišljenje više puta javno pokazali, neretko i centru Prištine na sednicama Vlade, i za razliku od tih aktivnih kvazi-analitičara, trpimo strašne pritiske i montirane postupke. Član Predsedništva Srpske liste Ivan Todosijević gonjen je zbog izrečene istine o Račku i zato što branimo isključivo interese srpskog naroda, a ne lične i interese stranih finansijera. Tada ti aktivni stručnjaci nisu tako aktivno stali u odbranu Ivana Todosijevića” stoji u saopštenju.

“Na kraju, koliko su ti analitičari pouzdan izvor informacija, pored ovog elementarnog neznanja, govori i podatak da su svojevremeno prognozirali poraz Srpske liste, i nadali se uspehu nejedinstva. Na sreću zaštite srpskih interesa, i tada je Srpska lista osvojila 99% glasova Srba s KiM, a njih (kojih je, dakle, celih 1%) razočarala”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još