• Početna>
  • Vesti>

Vučić i Bocan-Harčenko o dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su danas o toku dijaloga Beograda i Prištine i ocenili da bi bilo od suštinske važnosti da budu primenjeni i prethodno postignuti sporazumi Beograda i Prištine, posebno oni koji se tiču Zajednice srpskih opština.

U kontekstu dijaloga Beograda i Prištine Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su posebno o nestalim i interno raseljenim licima, kao i o ekonomiji, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

U razgovoru je, kako se navodi, bilo reči o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, posebno o realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se obe zemlje u potpunosti posvete ostvarivanju zajedničkih planova o saradnji u različitim oblastima.

Takođe su izrazili očekivanje da će omogućiti učestalije međudržavne kontakte i razmenu poseta na visokom nivou, kako bi najavljena poseta predsednika Putina bila pripremljena na najbolji način, dodaje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još