• Početna>
  • Vesti>

Laboratoriji Doma zdravlja u Gračanici uručen novi aparat za biohemijske analize

Opština Gračanica posredstvom Odeljenja za zdravstvo donirala je, vrednu medicinsku opremu laboratoriji Doma zdravlja Gračanica. Direktorica Doma zdravlja Gračanica Mirjana Dimitrijević istakla je, da je ovaj aparat veoma vredan, kako za pacijente, tako i za osoblje koje radi u laboratoriji i da će im u svemu olakšati.

” Danas smo dobili jedan biohemijski analizator, koji će znatno poboljšati kvalitet i brzinu analiza, koje se inače rade u našoj laboratoriji u Domu zdravlja Gračanica. Pored savremenog hematološkog analizatora koji smo nedavno dobili, sada imamo i novi biohemijski i mogu da kažem da će naši pacijenti, kad krenemo sa normalnim radom, a nadam se da će to biti uskoro, moći za vrlo kratko vreme da odrade sve analize koje su im potrebne,” rekla je za RTV Gračanica, direktorica Doma zdravlja Gračanica Mirjana Dimitrijević.

Biohemijski aparat omogućiće brže i efikasnije analize pacijenata, za njim je bila velika potreba, istakao je načelnik službe opšte medicine Doma zdravlja Gračanica dr Siniša Rašić.

“Za ovim aparatom je bila velika potreba Doma zdravlja, zato što smo do sada radili na jednom starom aparatu i kvalitet analiza je već bio diskutabilan. Sve one analize koje se rade za funkciju jetre, bubrega, mokraće, radiće se na ovom aparatu i te analize će biti kvalitetnije i brže će se odrađivati,” rekao je dr Siniša Rašić

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je uručio donaciju, izrazio je nadu da će aparat biti od pomoći u adekvatnoj, brzoj dijagnostici i za virus Kovid -19 i ovom prilikom istakao da na sreću u poslednja dva dana u opštini nema pozitivnih slučajeva obolelih.

“Ono što je na nama je da naše zdravstvene ustanove budu dobro opremljene, a na njima je da svoj posao rade onako kako treba. Raduje me činjenica da već treći dan nemamo pozitivnih na Kovid-19, danas imamo samo 14 hospitalizovanih. Mogu da kažem u svoje lično ime i ime opštine Gračanica da ćemo nastaviti saradnju,” rekao je predsednik Srđan Popović.

Reagensi za biohemijski aparat obezbeđivaće se uz pomoć opštinskog odeljenja za zdravstvo, a ovlašćeni serviseri u najkraćem roku osposobiće laborante za rad na aparatu.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još