• Početna>
  • Vesti>

Popović: Opština Gračanica će pomoći svima koji stvaraju i žele da žive od svog rada

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović posetio je danas Socijalno preduzeće u toj opštini i kako je naveo, uverio se da se uprkos pandemiji ovde vredno radi i da svojeručno izrađenim predmetima korisnici usluga ne posustaju u nameri da žive od svog rada.

Popović je zajedno direktorom za Ekonomski razvoj Nebojšom Milovanovićem i direktorom opštinskog Odeljenja za zdravstvo Aleksandrom Popovićem posetio Socijalno preduzeće Gračanica koje je od 2014. godine postalo drugi dom i mesto podrške za ugrožene kategorije stanovništva, a posebno za osobe sa invaliditetom, socijalne slučajeve ali i svim onima koji znaju, umeju i žele da stvaraju i izrađuju ručne radove, navodi se na Fejsbuk nalogu “Srpska lista – Gračanica”.

Poseta Socijalnom preduzeću usledila je, dodaje se, kao produkt dogovora nakon nekoliko sastanaka čelnika rukovodstva opštine Gračanica i predstavnika tog preduzeća.

Takođe, Popović je najavio unapređenje međusobne saradnje, navodi se u objavi.

“Drago mi je da u opštini Gračanica postoji ovakvo preduzeće gde ljudi svojim radom pospešuju kako našu ekonomiju, tako i otvaraju mogućnost za zapošljavanje. Opština Gračanica je pri prvom susretu sa ovim preduzećem istakla jaku želju da stane iza njih, da stane iza njihovog rada, sada su već neki dalji koraci dogovoreni, naša saradnja će postati definisanija”, rekao je Popović za RTV Gračanica.

Predsednik opštine Gračanica je pozvao sve ljude koji se bave ovakvim i sličnim delatnostima da rade, da stvaraju jer će u opštini Gračanica uvek imati partnera i da će sa pomagati svima koji žele da žive od sopstvenog rada.

Direktor Socijalnog preduzeća Gračanica Nebojša Perić istakao je da je to preduzeće osnovano sa ciljem da pruži podršku ugroženim grupama, sa posebnim akcentom na osobe sa invaliditetom, ranjivim grupama, socijalnim slučajevima, mladima i ženama.

“Ovo preduzeće se za sada finansira iz projekata, ono što bih da istaknem je da mi angažujemo osobe sa nedostacima u nekim proizvodnim ciklusima, čak su neki od njih pored volontoranja u našem preduzeću imali i određene nadoknade za rad jer su sami pokazali želju za radom i da se socijalizuju i naravno sve to u skladu sa svojim mogućnostima”, rekao je Perić.

Socijalno preduzeće Gračanica je u znak zahvalnosti za plodotvornu saradnju Popoviću poklonilo maketu manastira Gračanica koju su oni izradili , navodi se u objavi.

Socijalno preduzeće u Gračanici, nastalo je kroz projekat Evropske unije “Razvoj i upravljanje sektorom umetnosti i rukotvorina u Gračanici” u saradnji sa opštinom Gračanica.

Delatnost tog preduzeća je pre svega osnaživanje ranjivih grupa i osoba sa invaliditetom.

Izvor:

Comments

Pročitaj još