Spirić sa saradnicima u Hramu Svetog Save u K.Mitrovici; Obezbeđena pomoć iz lokalnog budžeta

Čelnici lokalne samouprave opštine Kosovska Mitrovica obišli su danas crkvu Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice i tom prilikom najavili pomoć koja je obezbeđena iz lokalnog budžeta opštine, a koja će biti upotrebljena za obnovu spoljnjeg osvetljenja porte crkve.
Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić kaže da je ovo samo mali doprinos akciji koju je pokrenulo Ministarstvo kulture i Kancelarija za Kosovo i Metohiju u cilju očuvanja i obnove srpske kulturne baštine na prostoru AP Kosovo i Metohija.
Podsetio je da je ovaj pravoslavnim hram koji se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice, bio meta napada tokom martovskog pogroma 2004. godine, kada je zapaljen i u velikoj meri oštećen, ali “uz božiju i pomoć nadležnih institucija Republike Srbije isti se obnavlja”. Posebnu se zahvalio jereju Nenadu Stojanoviću, koji sa svojom suprugom i 4 dece živi u objektu koji se nalazi neposredno uz crkvu i koji je zaslužan što se u crkvi svakodnevno vrše svi verski obredi, uz veru i nadu da će broj vernika koji posećuju crkvu rasti iz dana u dan.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments