• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji još 8 preminulih i 339 novozaraženih koronavirusom

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 339 novih slučajeva koronavirusa, a testirano je 9.436 osoba. Preminulo je još 8 pacijenata. Na respiratorima se trenutno nalaze 162 osobe.

Nastavlja se borba protiv koronavirusa u Srbiji. Smanjuje se broj obolelih, ali epidemiolozi upozoravaju da ne sme doći do opuštanja.

Srbija je još uvek u teškoj, ali stabilnoj epidemiološkoj situaciji, kaže infektolog i član Kriznog štaba Mijomir Pelemiš. Dodaje da su bolnice i dalje opterećene, ali da ima dovoljno mesta za zbrinjavanje svih pacijenata obolelih od kovida 19 tokom vikenda.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da sada beležimo trend laganog pada broja obolelih, ali ističe da su to još uvek izuzetno visoke vrednosti. Naglašava da to znači da se sada nalazimo u prelomnom momentu i da moramo da damo sve od sebe i da poštujemo mere prevencije.

Ukazala je da postoje gradovi gde u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj koronavirusa, kao što su Tutin i Vranje koji su bili žarišta.

Vanredna situacija proglašena je danas u Aleksincu gde je u prethodnih desetak dana od 320 testiranih ljudi kod njih 70 je potvrđen koronavirus.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je za RTS da je tokom prethodne noći u prestonici kontrolisano 278 ugostiteljskih objekata, kao i da će tokom vikenda biti intenzivirana kontrola.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još