• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji preminulo još osam pacijenata, zaraženo 379 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata 379 osoba obolelo od koronavirusa, a osam pacijenata je preminulo, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Testirano je ukupno 9.817 osoba, a na respiratorima se trenutno nalazi 159 ljudi. Od početka izbijanja epidemije u Srbiji je na koronavirus ukupno testirano 641.091 osoba.

Broj novozaraženih se, prema rečima epidemiologa, stabilizovao i nalazimo se na “platou”.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar organizovao je neformalni sastanak sa zdravstvenim radnicima kovid bolnica KBC Zvezdara i Opšte bolnice Pančevo.

Svi zajedno su apelovali na građane da poštujući mere zaštite pomognu onima koji svakodnevno rade u crvenim zonama, na prvim linijima fronta u borbi protiv virusa korona i u teškim uslovima bore se za zdravlje i život svakog pacijenta.

U Užicu je otvorena nova privremena kovid bolnica u zgradi nekadašnje kasarne, čiji je kapacite više od 150 mesta.

U Šapcu je epidemiološka situacija bolja nego prethodnih desetak dana, ukupno je 1.760 zaraženih.

Jelena Begović iz laboratorije “Vatreno oko” rekla je da ima dovoljno testova i reagenasa i da se uspostavila kontinuirana nabavka.

Begović je rekla da će svi uzorci koji dođu biti obrađeni za maksimalno 24 sata. Kako ističe, ponekad se dogodi da dođe više od 2.000 uzoraka u laboratoriju, što je veliko opterećenje.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još