• Početna>
  • Vesti>

U srpskim sredinama na KiM 11 novoobolelih; Spirić apeluje na stanovništvo da se kod prvog simptoma jave lekarima

Od 60 testiranih pacijenata u petak u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, 45 je retestirano, dok je novih 15 testirano sa simptomima.

Analaize rezultata koje su stigle iz laboratorije “Vatreno oko ” u Beogradu pokazuju da je od 45 retestiranih 30 i dalje pozitivno na korona virus, dok je od 15 testiranih pacijenata sa simptomima  11 pozitivno. To je za Radio Kosovska Mitrovica potvrđeno u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Epidemiolog Aleksandar Antonijević potvrdio je za naš program da je danas testirano još 60 osoba sa simptomima na Kovid-19 i da se njihovi uzorci upućuju laboratoriji “Vatreno oko” u Beogradu. Antonijević je naglasio da će u narednim danima prednost u testiranju imati novooboleli, u odnosu na retestiranja već potvrđenih slučajeva na Kovid-19.

Spirić: Neophodno da se građani jave čim osete pre simptome

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić pozvao je sve građane da budu odgovorni prema sebi i prema drugima i da se na prvi simptom koji osete jave u Kovid ambulantu nadležnog Doma zdravlja.

“Posebno želim da naglasim da je naš zdravstveni sistem stabilan. Država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ceo tim ulažu maksimalne napore da sve funkcioniše bez problema, a to se ogleda u tome što svakodnevno stižu lekovi, kiseonik, i sve što je ovdašnjem stanovništvu neophodno. Pozivam građane da se odazovu na bilo koji simptom koju ukazuje na Kovid 19” rekao je Spirić za program Radio Kosovske Mitrovice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još