Đurić sa Bocan Harčenkom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o političko-bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini i problemima srpskog naroda na terenu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Zahvalivši ruskom ambasadoru na dosadašnjoj podršci Moskve teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, Đurić je istakao da će bratske veze naša dva naroda, kao i odnos suštinskog razumevanja i poverenja koji su izgradili predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, nastaviti da bude temelj izvanrednih odnosa naših država.

Đurić je ambasadora Bocan Harčenka upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, kako na političkom, tako i na ekspertskom nivou, i izrazio uverenje da će Srbija i nadalje imati podršku Rusije na međunarodnom planu kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Beograd je, prema Đurićevim rečima, opredeljen za dijalog kao sredstvo za normalizaciju prilika u regionu i stvaranje uslova za ekonomski razvoj, ali nikome neće biti dozvoljeno da ponižava Srbiju i ispostavlja joj zahteve da zanemari svoje elementarne državne i nacionalne interese.

Đurić je ambasadoru Bocan Harčenku još jednom, u ime Vlade Srbije i srpskog naroda, zahvalio zbog dragocene pomoći koju je Rusija obezbedila našoj zemlji u borbi protiv epidemije virusa korona, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments