• Početna>
  • Vesti>

Vučić obavio konsultacije o formiranju vlade, do početka septembra možemo očekivati novu vladu

Vučević: Biće osveženja u stranci SNS-a i u Vladi

– Čeka nas užasno težak period za Kosovo i Metohiju. Ova godina je ključna i za pregovore sa Evropskom unijom. Predsednik se danas nije izjašnjavao. Pričali smo o najbitnijim temama, ali kao najvažnijom trenutno – o borni sa koronom. Ako bude personalnih rešenja, obavestićemo javnost. Nama preostaje samo da radimo naporno kao i do sada. Biće osveženja u stranci, ali i u Vladi, definitivno – istakao je Vučević.

– Sastanak je protekao izuzetno dobro. Predviđa se da ćemo početkom septembra imati izabrana Vlada. Govorili smo o najvećim infrastrukturnim projekrima. Svakako, primat kao ekonomski cilj da prosečna plata bude 900 evra a penzija, 440 evra. Svesni smo da nije lak ekonosmki i politički period ali smo ubeđeni da Srbija može bolje proći od drugih zemalja u ovim teškim vremenima za čitavu planetu – rekao je Vučević.

Rasim Ljajić o formiranju nove Vlade

– Sve je rečeno, biće formirana nova Vlada, prioriteti su ekonomija, infrastruktura i pozicija naše zemlje na međunarodnom planu. Postoje razne vrste inicijativa od strane EU i SAD, i Vlada treba spremno da uđe u pregovore. Nije bilo reči o personalnim rešenjima ni o imenima, ali je predsednik rekao da će biti puno kadrovskih osveženja, imaćemo nove konsultacije i govorićemo kroz 15 dana o pitanjima koja vas najviše zanimaju. Loše bi bilo da Srbija ostane bez opozicije, nema nikakvih tajni, nisam pominjao nikakvu stranku, ko treba da uđe i kako, to je ipak dobro za zemlju. Da imamo nekoga ko će da kritikuje, to je deo normalnog političkog života, demokratije.

Krkobabić o sastanku

– Plate i penzije moraju biti redovne i sigurne, o tome smo pričali i to je naš plan. Na sastanku nismo govorili o personalnim rešenjima niti o sastavu Vlade. Govorili smo o svojim stavovima, i bili smo ubedljivi sa argumentima. Istakli smo da Srbija mora napredovati i to nam je cilj.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još