• Početna>
  • Vesti>

Porodice preminulih od koronavirusa insistiraju na obdukciji; Grdžaliu: Potreban nalog tužilaštva

Porodice preminulih od posledica koronavirusa insistiraju na obdukciji, međutim kako objašnjava generalni direktor Instituta za sudsku medicinu Arsim Grdžaljiu, za obdukciju je potreban nalog Tužilaštva, prenosi Gazeta Ekspres.

“U većini slučajeva članovi porodice insistiraju na tome da se izvrši obdukcija, ali postoje slučajevi koji se ne rade, jer radimo samo po nalogu Tužilaštva, slučaj mora biti otvoren u policiji, obdukcija se ne vrši na zahtev i mi nismo ti koji mogu odlučivati u takvim slučajevima”, rekao je Grdžaljiu u intervjuu za Ekonomia Onlajn.

Kad je u potanju podnošenja izveštaja Tužilaštvu, za preminule od posledica virusa u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova, Grdžaljiu kaže da je potrebno vreme za posebne analize.

“Što se tiče izveštaja, potrebno je vreme da se naprave posebne analize. Preduzeli smo dvostruke mere u slučaju da treba da se pošalju van Kosova. Laboratorijske pripreme takođe zahtevaju vreme tako da trenutno nisu spremne. Imamo samo one preliminarne predloge o kojima smo usmeno razgovarali sa tužiocima”, rekao je Gerdžaljiu.

Izvor: Gazeta Express, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još