Ugostitelji Kosova najavili protest

Asocijacija ugostitelja Kosova najavila je proteste u ponedeljak ispred vlade, ali i potpuno zatvaranje obejkata ukoliko se ne razmotre njihovi zahtevi za produženje radnog vremena, subvencija kirija za lokale, kao i odlaganje rokova za otplatu kredita.

Vlasnici ugostiteljskih objekata na Kosovu, od početka pandemije koronavirusa se žale na skraćenje radnog vremena, što je i podstaklo Asocijaciju ugostitelja da uputi apel za pomoć Vladi Kosova.

Iako još nisu dobili nikakav odgovor, Asocijacija je ipak najavila će u ponedeljak organizovati protest kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

U objavi na Fejsbuku napominju da im je potrebna instucionalna podrška za rešavanje teške situacije u kojoj se nalaze.

“Nije samo naš sektor pogođen pandemijom, ali podrška vlasti je izostala. Ugostiteljstvo je na ivici krize zato nam omogućite duže radno vreme i sankcionišite one ugostitelje koji se ne pridržavaju donešenih mera, a ne hiljade drugih koji poštuju sve mere”, navodi se na Fejsbuku.

Ugostitelji su za ponedeljak takođe najavili i simbolično zatvaranje svojih objekata dodajući da će biti primorani da obustave rad u potpunosti ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još