• Početna>
  • Vesti>

SAD zadovoljne obnovom dijaloga Srbije i Kosova – nude punu podršku

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 12: A sign stand outside the U.S. State Department September 12, 2012 in Washington, DC. U.S. Ambassador to Libya J. Christopher Stevens and three other Americans were killed in an attack on the U.S. Consulate in Benghazi, Libya. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

“Zadovoljni smo što je Evropska unija organizovala susrete Srbije i Kosova i nudimo našu punu podršku”, navedeno je u pisanom odgovoru portparola Stejt department na pitanje Glasa Amerike u vezi sa obnavljanjem dijaloga dve strane koji su bili blokirani više dve godine.

“Naš cilj je sporazum koji će dve strane postići o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa. Normalizacija je suštinska u obezbeđivanju stabilnosti, napretka i bezbednosti Zapadnog Balkana”, navedeno je u odgovoru portparola Stejt departmenta na upit Glasa Amerike.

Dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, nastavljen je 16. jula u Briselu posle pauze od dvadeset meseci. Prekinut je novembra 2018. kada je vlada tadašnjeg kosovskog prenijera Ramuša Haradinaja uvela takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Izvor VOA

Comments

Pročitaj još