• Početna>
  • Vesti>

Sindikat Telekoma Kosova traži od vlade da preuzme odgovornost za nastalu situaciju

Nezavisni sindikalni savez Pošte i Telekoma Kosova zatražio je od vlade da preuzme odgovornost za nastalu situaciju kao akcionar te kompanije, prenosi Koha.

Kosovski premijer Avdulah Hoti sastao se danas sa čelnicima Telekoma i Sindikata, međutim, nije izneo nikakve detalje o tome šta je dogovoreno na sastanku i kako izaći iz nastale situacije.

Računi Telekoma Kosova blokirani su nedavno nakon što su u Osnovnom sudu u Prištini izgubili slučaj na “Dardafone.net” (Z Mobile). Sudski izvršitelji blokirali su račune Telekoma, zahtevajući otplatu izvršnog duga u iznosu većem od 26 miliona evra.

Predsednik Sindikata Ljamih Baljaj saopštio je stavove Sindikata i preporuke za Vladu Kosova da se računi Telekoma što pre deblokiraju i da to ne bude prepreka u svakodnevnim poslovima.

“Takođe smo tražili da akcionar preuzme direktnu odgovornost, jer su odbori koji su odobrili potpisivanje štetnih ugovora imenovani od strane Vlade Kosova i odgovornost je njihova kao 100 odsto akcionara da zaštiti državnu imovinu, kako je predviđeno Ustavom Kosova. Sindikati će dati prostor pregovorima da se što pre nađe rešenje kako bi se odmruli računi Telekoma, koje je blokirao 10-godišnji iznuđivač Z-Mobajl”, navodi se u saopštenju Sindikata.

Izvor Kona, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još