Čolaku: Dijalog koji vodi EU nije u interesu Kosova

Šef kabineta i savetnik predsednika Kosova Bekim Čolaku poručio je da nastavak tehničkog dijaloga, pod okriljem Evropske unije, nije u interesu Kosova.

Čolaku je u objavi na Tviter nalogu istakao da bi cilj dijaloga između Kosova i Srbije trebalo da bude konačan politički dogovor sa obostranim priznanjem.

“Nastavak tehničkog dijaloga koji vodi EU nije u interesu Kosova. Dizajniran je da opravda nova poglavlja o članstvu Srbije, ostavljajući Kosovo zaglavljeno u trenutnom statusu kvo”, ocenio je Čolaku.

Kosovski premijer Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastali su se u četvrtak u Briselu, u nastavku dijaloga kojim posreduje EU.

Sastanak između delegacija Kosova i Srbije bio je prvi posle 20 meseci, nakon što je dijalog obustavljen kada je vlada Ramuša Haradinaja uvela taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

Demokratska stranka Kosova takođe je danas kritikovala sastanak u Briselu. Na konferenciji za štampu, šef poslaničke grupe DPK Enver Hodžaj, nazvao je sastanak Hotija i Vučića užurbanim.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još