• Početna>
  • Vesti>

Jevtić pozdravlja pokretanje pitanja raseljenih u Briselu

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić kaže za RTV Kim da ga raduje da će jedna od tema predstojećeg dijaloga u Briselu biti pitanje raseljenih lica.

Jevtić kaže da je o raseljenima bilo reči i na sastanku predstavnika Srpske liste sa specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom tokom njegove posete Kosovu.

„Na poslednjem sastanku koji smo kao predstavnici Srba sa Kosova imali sa gospodinom Lajčakom u Prištini, naglasili smo važnost pitanja raseljenih i mene lično raduje što će se konačno ovo pitanje naći na dnevnom redu u okviru dijaloga“.

Jevtić je kao najveći problem po pitanju raseljenih njihovog eventualnog povratka istakao pitanje imovine.

„To je ono na čemu mi instistiramo i ja se nadam da će se pitanje imovine naći i u okviru ove teme, ali ponavljam ono što je za nas suštinski važno u ovom trenutku jeste da se dijalog nastavlja. Kada imamo dijalog imamo mogućnost da razgovaramo o problemima“.

Osim važnosti teme raseljenih, važno je i pitanje nestalih lica, naglasio je ministar za povataka i zajednice.

„To je jako bolno pitanje, jako teška tema, ali svakako tema kojom treba svi da se pozabavimo, posebno u okviru dijaloga na visoko političkom nivou“, kazao je Jevtić.

RTV KIM

Comments

Pročitaj još