Hoti u Briselu razgovarao sa zvaničnicima EU

????????????????????????????????????

Premijer Kosova Avdulah Hoti razgovarao je sa zvaničnicima EU o dijalogu sa Beogradom, epidemiji koronavirusa i viznoj liberalizaciji.

Avdulah Hoti se između ostalog sastao i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem sa kojim je razgovarao o političkim kretanjima u zemlji, kao i procesu ekonomskog oporavka, infrastrukturnim projektima, prenosi Koha.

Tokom sastanka Hoti je istakao da je važno da EU preduzme potrebne korake kako bi se obezbedilo slobodno kretanje stanovnika sa Kosova.

U saopštenju Vlade Kosova se navodi da je “premijer Hoti naglasio hitnu potrebu da se proces vizne liberalizacije okonča, kao jedno od najvažnijih pitanja Kosova u odnosu sa Evropsku Unijom”.

„Kosovo i njegovi građani određeni su u svojoj evroatlantskoj orijentaciji, stoga je premijer Hoti ocenio da je važno da Evropska Unija preduzme neophodne korake kako bi obezbedila slobodno kretanje građana Kosova. Na sastanku je takođe razgovarano o potrebi zajedničkih regionalnih i evropskih strategija i protokola za borbu protiv pandemije, dok je gospodin Varhelji uverio premijera Hotija da će Kosovo, kao deo Evrope, biti deo i ove strategije“, navodi se u vladinom saopštenju dostavljenom medijima.

RTV KIM

Comments

Pročitaj još