• Početna>
  • Vesti>

Na Kosovu osam preminulih, 207 novoobolelih, 32 izlečenih u prethodna 24

Osam lica je preminulo, još 207 lica je zaraženo korona virusom na Kosovu, dok su 32 osobe izlečene od Covid-19 tokom protekla 24 sata, saopštio je Institut za javno zdravlje u Prištini.

U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, kosovskog Instituta za javno zdravlje, danas je testiran 401 uzorak uzet sa Klinike za infektivne bolesti u Prištini i sa terena.

Najviše novoobolelih je iz opštine Priština 77, zatim iz opština Gnjilane 27, Prizren 22, Kosovo Polje 11, Lipljan devet, Đakovica osam, Srbica sedam, po pet slučajeva zabeleženo je u opštinama Peć i Orahovac, po četiri u opštinama Vučitrn, Vitina, Klina, Kosovska Kamenica, po tri u opštinama Mitrovica, Obilić i Podujevo, po dva novoobolela dolaze iz opština Drenica i Klokot, dok je po jedan slučaj zabeležen u opštinama Gračanica, Kačanik, Dečani, Uroševac, Mališevo i Štimlje.

Iz Instituta napominju da su tokom dana izlečena još 32 pacijenta, pa ukupan broj oporavljenih iznosi 2.095, dok je broj aktivnih slučajeva 2.118.

Od 8. februara do danas, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, RT-PCR metodom, testirano je 26.916 sumnjivih uzoraka, od kojih je 4.307 pozitivno na korona virus.

Od posledica korona virusa na Kosovu je preminulo još osam lica, pa ukupan broj lica koja su izgubila borbu sa korona virusom iznosi 94. Ove osobe imale su i druge pridružene bolesti.

Iz Instituta apeluju na građanstvo da poštuju epidemiološke mere, kako bi zaštitili svoje porodice i društvo u celini.

Izvor: Kontakt plus radio

Comments

Pročitaj još