Đurić: Voker je zločinac; jedan od kreatora rata na KiM i agresije na SRJ

Vilijam Voker je odgovoran za izazivanje rata na Kosovu i Metohiji i agresije na SRJ, i trebalo bi da odgovara zajedno sa liderima terorističke OVK, navodi u saopštenju dostavljenom medijima direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

” Voker je integralni deo takozvane OVK i jedan od idejnih inspiratora i kreatora rata na KiM. Kao takav, on je poslednja osoba koja bi o zločinima smela da govori, a među prvima je koji bi za zločine trebalo da odgovaraju. Jedna od perjanica prljavog propagandnog rata protiv Srbije Vilijam Voker je, očigledno odobrovoljen albanskim narkodolarima, nastavio da igra ulogu apologete terorističke OVK, i, gle čuda, još jednom osuo paljbu po Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću” kaže Đurić.

“Vilijam Voker je zločinac i prirodno je što traži društvo sebi sličnih ulizujući se komandantima OVK. Nema te vojske isluženih špijuna koja će Srbiju i predsednika Vučića moći da pokoleba u borbi za pravedni cilj – a to je borba za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da je većinu zločina na Kosovu počinila Srbija, a ne Oslobodilačka vojska Kosova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Foto: arhiva

Comments