Na Kosovu hospitalizovano 270 pacijenata

Prema poslednjem izveštaju na Infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini i sedam opštih bolnica u drugim gradovima, trenutno je hospitalizovano 270 pacijenata inficiranih koronavirusom.

U Univerzitetskom kliničkom centru smešteno je 186 pacijenata, od čega je njih 107 inficirano, 55 je na terapiji kiseonikom, a dva pacijenta sa pogoršenim stanjem smeštena su na intenzivnoj nezi.

Na odeljenju sportske medicine hospitalizovano je 15 pacijenata, od kojih je dvoje intubirano, na Klinici za pulmologiju je 34 pacijenata inficiranih koronavirusom i svi su na kiseoničnoj terapiji.

U drugim opštim bolnicama na lečenju od COVIDA-19 je 22 pacijenata u Prizrenu, 19 u Đakovici, 29 u Peći, 5 u Uroševcu, 5 u Gnjilanu, troje u Mitrovici i jedan u Vučitrnu.

Prema jučerašnjem izveštaju kosovskog instituta za javno zdravlje do sada je testirano 26.039 osoba za koje se sumnjalo da su inficirane koronavirusom, od toga pozitivno je bilo 3.886. Prema poslednjim podacima od sinoć, 82 je ukupno preminulo.

Zbog porasta broja inficiranih, u nekim opštinama uvedene su nove mere suzbijanja širenja koronavirusa.

Izvor Kossev/RTK2

Comments

Pročitaj još