• Početna>
  • Vesti>

Još četiri slučaja koronavirusa na centralnom Kosmetu

U srpskim sredinama na centralnom Kosmetu epidemiološka situacija je lošija nego što je bila, potvrđena su četiri nova slučaja korona virusa, izjavio je za RTV Gračanica, direktor KBC Priština u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić.

„Imamo povećan broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima koji mogu ukazivati na infekciju Kovid 19. Vrše se konstantni pregledi u Kovid ambulantama i uz stručnu konsultaciju infektologa KBC-a donose se odluke o testiranju i daljem postupanju sa tim pacijentima“, kazao je Lazić.

On je istakao da je trenutno na centralnom Kosmetu potvrđenih osam slučajeva korona virusa, a da se čekaju rezulatati testiranja za još pacijenata koji imaju slične simptome.

„Naša je pretpostavka da će se broj obolelih u narednom periodu povećati. Moram da napomenem da borba protiv ove epidemije nije samo posao lekara i medicinskog osoblja već je to posao kompletnog stanovništva, jer dovođenje epidemije do samog kraja u najvećoj meri zavisi od toga kako će se ponašati stanovništvo“, naglasio je prof. Lazić.

On je uputio apel građanima centralnog Kosmeta da se pridržavaju mera opreza u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Izvor: Radio Gračanica

Foto: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još