Vučić: U Pariz putujem ujutru, ne plašim se protesta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će umesto večeras u Pariz na sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom otputovati sutra, a noć će, kako kaže, provesti u zgradi Predsedništva, kako bi pokazao onima koji su najavili proteste za popodne da ih se ne plaši.

Vučić je uputio molbu građanima, ali i političarima koji pozivaju na okupljanje u jeku pandemije virusa korona, da budu odgovorni i razmišljaju o životu svojih komšija i bližnjih.

Vučić: Jasan pokušaj slabljenja pozicije Srbije

Nema nikakve sumnje da su oni koji su ono sinoć radili imali nameru da oslabe poziciju Srbije, podvukao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u obraćanju medijima, upitan da li se radi o pokušaju da se otkažu razgovori u Parizu i Briselu, kao što to ukazuje analiza CEAS-a, u kojem se navodi da je bilo u pitanju slabljenje pozicije Srbije, u čemu se poznaje ruski pečat, kazao da postoje dokazi o upletenosti funkcionera nekih regionalnih službi.

Vučić: Nikome nećemo dozvoliti da ugrozi mir i stabilnost

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija nikome, ni u zemlji, ni van zemlje, neće dozvoliti da bilo ko ugrozi mir i stabilnost države.

“Razumem političke frustracije onih koji nisu ušli u parlament, koji svaku smrt doživljavaju kao šansu za svoj politički život, na to imate pravo, ali nemate pravo da ugrožavate policajce, upadate u državne organe, jer Srbija neće dozvoliti da ugroze mir i stabilnost, nećemo to dozvoliti nikome ni iznutra ni spolja”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Izvor Tanjug

Comments