• Početna>
  • Vesti>

Opštinska inspekcija kontroliše sprovođenje mera, Popović veruje u disciplinu meštana

Po nalogu predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića, opštinskog Kriznog štaba i direktora opštinskog odeljenja inspekcije Miloša Aritonovića sav raspoloživ kadar opštinskog odeljenja inspekcije krenuo je ovog vikenda u kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine.

Cilj je da se na terenu proveri da li se vlasnici radnji i lokala, taksi prevoznici  kao i meštani pridržavaju propisanih mera od strane Kriznog štaba opštine Gračanica i medicinske struke u svrhu sprečavanja širenja infekcije Kovidom 19.

Prema izjavi direktora opštinskog odeljenja inspekcije Miloša Aritonovića situacija na terenu varira od lokala do lokala kao i od radnje do radnje.

„Dok se neki objekti uslužne delatnosti strogo pridržavaju propisanih mera imamo i onih kod kojih smo obilaskom uvideli da se mere ne poštuju. U skladu sa tim opštinsko odeljenje inspekcije preduzima i preduzimaće  u skladu sa svojim nadležnostima sankcije protiv neodgovornih pojedinaca, trgovaca, taksista i ugostitelja“, kazao je Aritonović.

On je naglasio da u akciji suzbijanja širenja virusa od strane opštinskog odeljenja inspekcije neće biti povlašćenih i da svi najozbiljnije shvate i krenu da primenjuju mere i sačuvaju ne samo svoje zdravlje nego i zdravlje svoje porodice i svih meštana naše opštine.

Popović – sve opštinske službe 24 sata u zaštiti od Korone

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ukazao je još jednom na ozbiljnost situacije u kojoj se opština Gračanica našla usled pojave novih slučajeva inficiranih Kovidom 19.

„ U cilju suzbijanja pandemije i njenog daljeg širenja među stanovništvom naše opštine sva opštinska odeljenja u saradnji sa Kriznim štabom stavili smo u funkciju zaštite naših građana. Najvažnije je od svega pridržavati se propisanih mera i odgovorno se ponašati prema nastaloj situaciji. Nedopustivo je da se neko iz svojih ličnih ubeđenja ili krivog sagledavanja stanja ponaša neodgovorno i time ionako tešku situaciju učini još lošijom. Mi ćemo sa institucionalnog nivoa učiniti sve što je u našoj moći da neodgovorne pojedince kaznimo kako bi situaciju održali stabilnom“, poručio je predsednik Popović.

On je izjavio da veruje u prosvećenost meštana opštine Gračanica i u disciplinovano ponašanje kako je to bio slučaj i u prethodna tri meseca i da ćemo iz svega ovoga izaći sa minimalnim posledicama kako bi opština mogla da nastavi da radi na prosperitetu i razvoju.

Izvor: RKM/Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još