• Početna>
  • Vesti>

Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti: Srbija želi sa SAD odnose istinskog partnerstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu Dan nezavisnosti, istakavši da Srbija želi da odnose sa SAD vrati na nivo istinskog partnerstva i da mu je čast što je u teškim istorijskim trenucima, bila sa SAD na istoj strani, na strani istine i pravde.

Na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD, Aleksandar Vučić je američkom ambasadoru u Srbiji Entoniju Godfriju uručio čestitku upućenu predsedniku SAD Donaldu Trampu, u kojoj piše:

“Čestitam Vam Dan nezavisnosti – dan koji je za Sjedinjene Američke Države više od praznika, jer je simbol patriotizma američkog naroda, kao i njegovog načina života.

Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji sa njima dele neprolazne vrednosti slobode i jednakosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti pre 244 godine. Istorija Vaše zemlje je, kako ste rekli, “ep o velikoj naciji, koja je rizikovala sve za ono što zna da je ispravno i za ono što zna da je istina”. Zato mi je čast što je Srbija, u teškim istorijskim trenucima, bila sa SAD na istoj strani, na strani istine i pravde.

U prethodnom periodu smo obeležili važne zajedničke jubileje i svetle primere našeg savezništva, a sada smo ponovo, u vreme izazova bez presedana, stali jedni uz druge u borbi za zdravlje. Dozvolite da izrazim zahvalnost za pomoć koju su SAD pružile Srbiji u borbi protiv koronavirusa, kao i uverenje da će velika američka nacija nadvladati i ovaj veliki izazov i još odlučnije ići putem napretka i blagostanja kako bi, u skladu sa zajedničkom vizijom spokojnog čovečanstva, ostvarila planove za budućnost.

Ohrabruje me činjenica da posvećujete pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu, kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Srbija želi da odnose sa SAD vrati na nivo istinskog partnerstva i zato se nadam da ćemo imati priliku da Vas ugostimo u Srbiji, da se zajedno podsetimo na ono što nas povezuje i da bolje upoznate narod koji je iznedrio Nikolu Teslu i Mihajla Pupina, po rođenju Srbe, stanovnike Amerike, a koji su zadužili ceo svet.

Uz iskrene čestitke za nacionalni praznik, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Izvor RTS


Comments

Pročitaj još