U Srbiji zaraženo još 359 osoba, preminulo 6

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano novih 359 slučajeva koronavirusa, a šest osoba preminulo je od posledica zaraze. Broj zaraženih koronaviruosm je veliki, te se zbog toga kliničko-bolnički centri Zvezdara i Zemun potpuno vraćaju u kovid sistem.

U Gerontološkom centru u Kragujevcu jedan radnik je pozitivan na kovid 19. Zdravstveno stanje obolelog je dobro, reč je o lakšoj kliničkoj slici. Kod zdravstvenih radnika nema potvrđenog prisustva virusa. Svi korisnici su bez simptoma i bez potvrđenog prisustva kovida 19.

Vlada Srbije saopštila je da je u Srbiji je u prethodnih sedam dana urađeno gotovo tri puta više testova nego u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Albaniji zajedno.

“U Republici Srbiji ukupno je testirano 50.797 građana. Crna Gora uradila je 2.493 testa, Albanija 2.779, Slovenija 6.342, dok je Hrvatska testirala 7.363 ljudi”, navodi se u saopštenju.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa 2. julom, koronavirus potvrđen je kod 33 korisnika i 31 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, do sada je od kovida 19 izlečeno 615 korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi i 214 zaposlenih.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još