• Početna>
  • Vesti>

U Novi Pazar stigli lekari i tehničari iz Kragujevca, za posao se javilo 60 ljudi

Cela Opšta bolnica u Novom Pazaru postaće kovid bolnica, poručuje novoizabrani koordinator bolnice Mirsad Đerlek. Kao pomoć u taj grad je stigla još jedna ekipa lekara i medicinskih tehničara iz Kliničkog centra iz Kragujevca. Najavljen je dolazak i lekara iz Bosne i Hercegovine i Turske.

Sada ima dovoljno respiratora i lekova, a stigla je i još jedna ekipa lekara i medicinskih tehničara iz Kliničkog centra iz Kragujevca i drugih zdravstvenih ustanova.

“Videla sam kakva je situacija i želela sam da pomognem i kolegama i ljudima koji se dole nalaze i mislim da je vrlo teška situacija i žarište je u Novom Pazaru”, kaže dr Tamara Gudelević iz KC Kragujevac.

Direktor KC Kragujevac doc. dr Predrag Sazdanović kaže da su bili u kontaktu tokom čitave epidemije za kolegama iz Novog Pazara.

“Povećani broj pacijenata koji su oboleli, veliki zamor i oboljevanje medicinskog kadra zahtevaju dodatnu pomoć”, dodaje Sazdanović.

Za posao u Opštoj bolnici javilo se i 60 mladih lekara i medicinskih tehničara.

“Kadar, kadar, kadar i ništa drugo. Bitno je da imamo uslove. Cela bolnica će biti kovid bolnica. To je preko 350 slobodnih mesta. Neće se više desiti da ljudi leže u hodnicima, na stolicama”, poručuje Mirsad Đerlek, koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Najavljen je dolazak i lekara iz Bosne i Hercegovine i Turske.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je novopazarska bolnica jedna od najboljih u Srbiji i da, osim kadrova, bolnici ne nedostaje ništa što bi trebalo da ima. Istakao je da je Ministarstvo zdravlja trebalo ranije da celu bolnicu proglasi za kovid bolnicu.

Izvor: RTS
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Comments

Pročitaj još