U autobusu sa KiM pronađeno 930 paklica cigareta

Srpski carinici sprečili su juče na prelazu Horgoš pokušaj krijumčarenja 930 paklica cigareta sakrivenih u „prepravljenom bunkeru“ autobusa sa Kosova.

Krijumčarene cigarete otkrivene su kada se na izlazu iz Srbije za kontrolu prijavio autobus kosovskih registarskih oznaka, koji saobraća na redovnoj liniji ka Nemačkoj.

Nakon što je svih 39 putnika preuzelo svoje torbe radi kontrole, carinici su pristupili pregledu autobusa i već na prvi pogled uočili da u prostoru za prtljag putnika postoji neuobičajena tapacirana izbočina, poručuju iz Uprave carina Srbije.

Detaljnijim pregledom, kada je sa druge strane fizički demontirana bočna stranica kreveta vozača, iza tapacirunga se ukazala fabrička šupljina za rezervoar, „prepravljena u bunker“ za krijumčarenje.

U ovom prostoru pronađeno je 930 paklica cigareta „kent“, „davidov“ i „marlboro“ sa akciznim markicama Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.

Vozač autobusa (33) iz Velikog Trnovca preuzet je od strane policije, dok je autobus zbog prepravki fabričkih šupljina takođe zadržan.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još