• Početna>
  • Vesti>

Udruženje roditelja “Podrži me” pokreće peticiju zbog zabrane ulaska Miloradu Arlovu na KiM

Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju ,, Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, pokrenuće sutra peticiju zbog zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju Miloradu Arlovu, predsedniku Odbora za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke. Sadržina peticije biće predstavljena javnosti sutra u 10h, na trgu kod spomenika knezu Lazaru, u centru Kosovske Mitrovice.
“Ovim postupkom nama kao udruženju naneta je velika šteta, jer čovek koji je velikog srca i veliki humanista sa ovim činom je direktno sprečen i onemogućen da dostavlja pomoć za nastavak izgradnje Dnevnog centra za svu decu i mlade sa posebnim potrebama . Gradnja ovog centra je isključivo tekla do sada uz njegovu pomoć , pomoć humanitaraca i dobrotvora iz Republike Srpske, kao i drugih donatora is Srbije i Kosova i Metohije” navodi se u saopštenju.

Iz udruženja podsećaju da u njihovom udruženju, kao ni u budućem centru, nisu zastupljena samo deca srpske nacionalnosti , već i deca drugih etničkih zajednica – Bošnjaka, Albanaca , Roma, Goranaca i drugih.

“Ovim putem apelujemo na celokupnu javnost, na sve insitucije a posebno na škole u svim srpskim sredinama gde se zajedno sa njim godinama sprovodi projekat ,,Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske da dignu glas protiv ovakvog neobjašnjivog postupka Prištine.” navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica, arhiva

Comments

Pročitaj još