• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa šefom OEBS-a na Kosovu o napadima na srpsku imovinu

Zamenik premijera i ministar administracije lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorom Janom Bratuom, šefom misije OEBS-a i tom prilikom potvrdili nastavak saradnje za koju su dobre temelje napravili još u predhodnom periodu.

Na sastanku su ministar Rakić i ambasador Bratu razgovarali o zajedničkom strateškom planu MLS-a i OEBS-a, aktivnostima, posebno u oblasti sprovođenja zakona, rodne ravnopravnosti, pitanjima mladih i njihovom zapošljavanju, izgradnji demokratskog društva i saradnji sa nevladinim organizacijama.

Reči je bilo i o kontinuiranim napadima na imovinu i srpske porodice.

“Svaki vid napada, bez obzira o kojoj se zajednici radi, međunarodne organizacije i institucije treba javno da osude a nadležni pronađu počinioce. Velika zahvalnost misiji OEBS-a i ambasadoru Bratuu koji to konstantno čine” , istakao je Rakić.

Na kraju sastanka ministar se zahvalio ambasadoru za nadgledanje izbornog procesa koji je prošao regularno, kao i preduzetim merama u cilju zaštite osoblja koji su bili uključeni u taj proces od korona virusa.

Ambasador Bratu je čestitao Rakiću na novim pozicijama i naglasio spremnost misije OEBS-a u pružanju podrške i pomoći u narednom periodu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MALS

Comments

Pročitaj još