• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista osudila privođenje i maltretiranje momaka na Gazimestanu

Srpska lista najoštrije je danas osudila privođenje i maltretiranje dvojice momaka zbog posedovanja i isticanja državnih simbola Srbije na Gazimestanu.

Srpska lista zahteva najhitnije pronalaženje i kažnjavanje odgovornih za ovu kako se u saopštenju navodi “institucionalnu represiju na veliki srpski praznik.”

“Prebijanja srpskih mladića uz šovinističke parole je sraman, nedopustiv čin kojim se na najbrutalniji način krše osnovna ljudska prava Srba na Kosovu i Metohiji, a čitava javnost podseća na težinu života našeg naroda. Licemeran je izgovor da su mladići isticanjem srpske zastave provocirali druge, posebno ako se zna da se širom Kosova i Metohije vijore zastave Albanije, koja nije zvanična zastava čak ni za kosovske Albance, a posebno nije za Srbe” stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste podsećaju da je od februara meseca više od 30 napada u kojima su žrtve Srbi ostalo nerasvetljeno, pa je očito pimećuju u stranci “policija efikasna samo kada treba maltretirati i prebijati Srbe”.

“Ovakvo derogiranje prava našeg naroda je apsolutno neprihvatljivo, što će zvaničnici Srpske liste istaći u razgovorima sa nadležnim ministrima u narednim danima” navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još