• Početna>
  • Vesti>

Opljačkana kuća u Gračanici, Andrejevići noć proveli u dvorištu

U Gračanici su sinoć oko 22 časa nepoznati počinioci upali kroz prozor u kuću Ljubiše Andrejevića, izvršili premetačinu i ukrali dragocene stvari. Najnoviji u nizu napada na imovinu Srba na Kosovu dogodio se dok su Andrejevići bili u gostima kod prijatelja.

Provalu i razbacane stvari po kući Ljubiša je primetio kada se sa suprugom vratio kući nešto pre ponoći. Obijanje kuće je prijavio kosovskoj policiji koja je došla na uviđaj, ali bez forenzičara. 

“Došla je patrola policije i kazali mi da nemaju forenzičara jer je na bolovanju. Nisam im dozvolio da ulaze u kuću bez forenzičara, a oni su mi kazali da će sutra doći  da obave uviđaj i da idem kod nekog da prespavam, što me je strašno naljutilo”, rekao nam je Andrejević i dodao da zbog toga ne zna šta su im sve lopovi odneli jer dok forenzičari ne obave uviđaj on ne može da uđe u svoju kuću.

Članovi ove porodice, kao i još dosta drugih u više navrata su bili meta vandala i provalnika koji nikada nisu pronađeni.

“Ovo je poruka za sve, srpsku i kosovsku policiju, srpsku i kosovsku vlast, ako se ne pronađu počionici mi Andrejevići stavljamo tablu “kuća na prodaju“. Radimo 50 hektara zemlje i stekli smo sve znojem. To je moja poruka, ovo je prevršilo svaku meru”, rekao je Ljubišin brat Slaviša Andrejević.

Andrejevići su noć proveli ispred svoje kuće u Gračanici.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Kosovo Online


Comments

Pročitaj još