• Početna>
  • Vesti>

Novak Đoković na Instagramu: Vidi li se Kosovo odavde?

Nabolji teniser sveta, Novak Đoković, na svom Instagram profilu koji prati skoro 7 i po miliona ljudi, podelio je koliko je za njega značajan Vidovdan.  Đoković je najpre objavio snimak pesme ” Sa Kosova zora sviće” koju izvode mališani Prnjavora uz transparent Prnjavor voli Noleta, kao i poruku blaženopočivšeg Patrijarha Pavla.

“Brodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dozvoliti da ono što vas okružuje – uđe u vas i povuče vas na dno”, reči su patrijarha Pavla koje je objavio najbolji teniser sveta.

Koliko je Kosovo i Metohija značajno Novaku Đokoviću i koliko je deo njegovog indetiteta kojim se ponosi govori i objava u prilogu, koja je citat iz filma “Boj na Kosovu”.

“Vidi li se Kosovo odavde Lazare? Ne vidi se , ali se zna gdje je.

Gdje ?Vidiš li na nebu ono sijanje?

Vidim.E Kosovo je talno ispod tog sijanja.

 Ovo su prve objave Đokovića nakon informacije da su on i supruga Jelena pozitivni na koronavirus.

Podsetimo, u januaru ove godine kada je zajedno sa ostalim teniserima iz Srbije osvojio prvi trofej na inaguralnom ATP Cup-u u istoriji ovog timskog takmičenja , veliku pobedu proslavili su uz pesmu “Vidovdan”.

Podsetimo, Đokovićev otac je rođen i odrastao u Zvečanu, a samog tenisera pored porekla, vežu i jake emocije za Kosovo i Metohiju.

“Moj zavičaj je ovde. Moja porodica i moj deda i cela moja familija živeli su na Kosovu 30 godina. Postoje trenuci u životu kada vam mozak stane, a ovo je jedan od tih trenutaka. Uvek ću biti a vama. Sve moje pobede su i vaše”, rekao je Đoković prilikom posete Kosovskoj Mitrovici aprila 2008.godine. Najuspešniji srpski teniser tada posetio i Zvečan, grad čiji je počasni građanin.
Obraćajući se okupljenima u Zvečanu, Đoković je tada rekao da sve svoje pobede prvo poklanja svojoj porodici, a onda i Srbima sa Kosova i Metohije.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Foto naslovna: Profimedia

Comments

Pročitaj još