Đurić: Vidovdan je koren postojanja današnje Srbije

“Vidovdan je koren postojanja današnje Srbije. Pre 631 godinu naši preci na Kosovu polju nisu prihvatili ropstvo i okupaciju. Oni su žrtvovali svoje živote da bi živela ideja slobodne i samostalne srpske države” naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić na fejsubuku.

” Štiteći srpstvo, srpski vitezovi i junaci predvođeni slavnim knezom Lazarom štitili su u to doba i biološki opstanak drugih naroda i država na našem kontinentu. Već 631. godinu Vidovdan simbolizuje stradanje i žrtvu, ali i nadu i opstanak, i nemirenje sa nestajanjem. Pomalo mi je teško što ovog Vidovdana prvi put za osam godina neću fizički biti na našem Kosovu i Metohiji. Nema sumnje biću tamo srcem i mislima. Vidovdan je za nas Srbe svetionik, bio i biće. Državne institucije Srbije, Predsednik i Vlada nastaviće da čuvaju i štite opstanak našeg naroda na Kosmetu, očekujući i boreći se za mirnije i slobodnije Vidovdane” naveo je Marko Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić pozitivan je na koronavirus, ima lakše simptome i nalazi se na bolničkom lečenju, saopštila je u subotu Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio KM, Vidovdan 2018. u KM

Comments

Pročitaj još