• Početna>
  • Vesti>

Mustafa: Verujemo u SAD, ne bavimo se Tačijem i Hotijem, imamo posao kao država Kosovo

Lider DSK Isa Mustafa kaže da njegova partija čvrsto veruje u SAD, ali da pre nego što se sretnu sa Vučićem, moraju se još jednom sastati, sesti zajedno i razgovarati, kako bi pronašli način i trajno rešenje za kosovsko pitanje.

“Državna delegacija Kosova imala je najbolju volju, ali podeljena je na pola dok je bila u avionu. Vašington podržavaju koalicione i opozicione stranke, kao i sve državne institucije, ne samo ubeđivanjem ko treba da vodi delegaciju. Jadno je razmišljati i pisati da će Avdulah Hoti, kao premijer sada imati šansu da vodi delegaciju, jer tu nije Tači zbog Specijalnog suda. Mi se ne bavimo Tačijem i Hotijem, ali imamo posla kao država Kosovo”, napisao je Mustafa na svom Fejsbuk nalogu.

“Naša saradnja sa Sjedinjenim Državama i Evropskom unijom ne može i ne sme biti vezana za procese i postupke Posebnih veća Specijalnog suda. U trenutnoj situaciji, pre nego što se sretnemo sa Vučićem, moramo se još jednom sastati, sesti zajedno i razgovarati, kako bismo pronašli način i trajno rešenje. Da bi se osiguralo funkcionisanje svih državnih institucija, jer bez njihovog normalnog funkcionisanja, iluzorno je da se može nastaviti s dogovorom”, naveo je Mustafa.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još