• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić: Nastavlja se teror nad srpskim stanovništvom u Metohiji

Beograd, 28. novembra 2018 - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric pozvao je danas EU i celu medjunarodnu zajednicu da bez odlaganja urazumi Pristinu, vrati je postovanju prava domaceg, medjunarodnohg i svih potpisanih sporazuma i zaustavi ih sa puta dalje eskalacije problema. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je najnovije terorisanje i zastrašivanje srpskog stanovništva i traži od nadležnih organa i predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da hitno pronađu počinioce i zaustave talas nasilja nad Srbima u Metohiji.

Teror nad srpskim stanovništvom u Metohiji nastavljen je sinoć napadom na imovinu naših sunarodnika u opštini Istok. Tokom prethodne noći na kući povratnika Jovana Ristića u selu Ljubožda ispisani su grafiti UČK, a gotovo istovremeno provaljeno je u kuću Radoja Pumpalovića u selu Dubrava.

Zahtevamo od nadležnih organa i predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da hitno pronađu počinioce i zaustave talas nasilja nad Srbima u Metohiji, koji nesumnjivo ima za cilj terorisanje i zastrašivanje Srba i njihovo proterivanje.

Iako je u proteklim sedmica zabeleženo više desetina napada na imovinu Srba širom Kosova i Metohije, počinioci po pravilu nisu pronađeni, čime se šalje jasna poruka svim kriminalcima i ekstremistima da su napadi na srpsku imovinu dozvoljeni i nekažnjivi.

Ovi incidenti ne doprinose nastojanjima da se prilike na Kosovu i Metohiji stabilizuju i izgradi poverenje između srpskog i albanskog naroda, a odgovornost za to dele i oni koji nečinjenjem dozvoljavaju da se napadi na srpski narod događaju iz dana u dan.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još