Veselji: Optužbe su neosnovane i političke

Predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je da su navodi tužioca Specijalnog suda o njegovim zločinima i ometanju rada suda “političke i neosnovane”.

Lider DPK-a je rekao da je tužilac “bez presedana” izneo optužnicu pre nego što je sud potvrdio ili poništio navode koje je izneo.

“U ovoj izjavi, tužilac pokušava da opravda svoju nepravednu i neobičnu odluku, tvrdeći da smo ja i predsednik (Hašim Tači) pokušali da opstruiramo rad Specijalizovanih komora. Iznete sumnje su potpuno neistinite i neosnovane”, rekao je Veselji na konferenciji za novinare u Prištini.

“Još jedna briga je sumnja da su stvarni motivi ovog tužioca u potpunosti politički. S obzirom na vreme i okolnosti, nekoliko dana pre sastanka u Beloj kući, sa pravom ističemo sumnju da li je to slučajnost”, naveo je Veselji.

Kancelarija Specijalnog tužioca u okviru Specijalizovanih komora izdala je saopštenje da je podnela predlog za optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, tereteći ih za ratni zločin na Kosovu.

Veselji “uverava sve građane da neće da dozvoli da ovaj tužilac i bilo ko drugi poput njega omalovažavaju Oslobodilačku vojsku Kosova na ovaj način”.

“Prisiljeni smo da branimo sebe i svoju zemlju. I uradićemo to ponovo. Ako bude neophodno, još jednom ćemo dokazati činjenicama da je OVK vodila pošten rat za slobodu, protiv jedne od najmoćnijih i najagresivnijih vojski na svetu, koju je vodila zločinačka banda Srba”, rekao je Veselji.

“Ponosan sam što sam bio deo oslobodilačkog rata naroda Kosova i potpuno negiram bilo kakvu umešanost u bilo koje krivično delo”, podvukao je Veselji.

Tvrdi da je današnja izjava tužioca još je jedan pokušaj izvrtanja istorije i istine o OVK.

“Imam čast i privilegiju da još jednom branim Kosovo, ako nam se to nametne. U OVK sam od prvog dana. Služiću svojoj naciji do kraja”, zaključio je Veselji.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još