• Početna>
  • Vesti>

Opljačkana povratnička porodica Ranka Bičanina u selu Veliko Kruševo

Novi napad na imovinu Srba na Kosovu desio se u selu Veliko Kruševo, nadomak Kline, gde je tokom protekle noći opljačkana povratnička porodica Ranka Bičanina.

Kako je za Kosovo Onlajn  potvrdio predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković, Ranko je krađu primetio jutros kada je ustao da nahrani stoku.

„Na prostoriji u kojoj drži mehanizaciju i alat polomljen je katanac i obijena su vrata, a ukraden mu je kombinovani mlin za stočnu hranu, ciklon za rasturanje đubriva, i brojni alat“, rekao je Šarković.

On je naglasio da je i ovaj slučaj prijavljen Kosovskoj policiji, ali da do sada nije otkriven gotovo ni jedan slučaj, niti su počinioci kažnjeni.

„Srbi su po ko zna koji put na meti napada, što je veoma loša poruka, ne samo u materijalnom smislu, već i kada je bezbednost u pitanju. Sama pomisao da su lopovi toliko drski da ulaze u dvorište i odnose stvari uliva dodatni strah među srpskim povratnicima koji s pravom strepe kada će se ponovo naći na udaru lopova“, rekao je Šarčević.

U selu Veliko Kruševo trenutno živi pet srpskih porodica koji su se na svoja ognjišta vratili 2010. godine, a pre proterivanja u junu 1999. godine, u ovom selu bilo je oko 40 srpskih domaćinstava.

Izvor: Kosovo onlajn

Comments

Pročitaj još