• Početna>
  • Vesti>

Miroslav Lajčak danas u Beogradu s Vučićem o nastavku dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić i Lajčak će se sastati u Vili Mir u 18 časova, a posle sastanka planirano je obraćanje za javnost.

Lajčak je protekle nedelje tri dana boravio u Prištini, gde je obavio razgovore sa predstavnicima vlasti i liderima partija.

“Na tim sastancima sam naglasio da Kosovo mora biti ujedinjeno u dijalogu. Dijalog mora početi brzo. Razgovarali smo i o konkretnim koracima, datumima i prioritetima. Sretan sam što je dijalog uz pomoć EU prioritet. Očekujem da će se dijalog uskoro nastaviti”, rekao je Lajčak.

Kako je naveo o sličnim temama će razgovarati i u Beogradu gde će se sledeće sedmice susresti sa presednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

“Budući da ću sledeće nedelje posetiti Beograd, razgovaraće o tome sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i tada ćemo odrediti tačan datum. Zadovoljan sam odlukom da se roba može kretati bez ikakvih problema. Napuštam Kosovo sa sigurnošću da su stvoreni uslovi za dijalog”, poručio je izaslanik EU.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Evropska unija

Comments

Pročitaj još