• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM izražava zabrinutost zbog procesnih nedostataka u postupku protiv Darka Tasića

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ozbiljnih procesnih nedostataka u postupku koji je u Prizrenu vođen protiv Darka Tasića iz Male Kruše.

Tasić je prvostepeno osuđen zbog ratnog zločina, iako su svedočenja protiv njega bila protivrečna, a zatvorska kazna od 22 godine koja mu je izrečena veća je od zakonskog maksimuma predviđenog prištinskim zakonodavstvom, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema krivičnom zakoniku samoproglašenog Kosova maksimalna kazna za ratni zločin je 15 godina zatvora, a način na koji je Tasiću suđeno i presuđeno dovodi u opravdanu sumnju objektivnost suda.

Presuda Tasiću je očigledno refleks dnevnopolitičkih dešavanja na Kosovu i Metohiji, a prištinsko pravosuđe nije se, po našem uverenju, pokazalo dovoljno nepristrasnim i kompetentnim da sudi i presuđuje po Euleksovoj optužnici.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da pruža podršku i pravnu pomoć porodici Darka Tasića, kao što smo i do sada činili angažujući dvojicu uglednih advokata odbrane, a ovim povodom obratićemo se i nadležnim međunarodnim organizacijama” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još