• Početna>
  • Vesti>

Jović obišao pogon fabrike otkivaka “Lola-fot” u Lešku

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović obišao je danas, tokom posete opštini Leposavić, pogon fabrike otkivaka „Lola-fot“ u Lešku.

Poseta ovom pogonu upriličena je nakon realizacije projekta „Nabavka nove opreme, remont postojeće opreme i izgradnja nove hale za poljomehanizaciju fabrike „Lola-Fot“ Lešak“. Projekat je finansiran sredstvima Vlade Republike Srbije. 

Tokom posete opštini Leposavić, Jović će obići i radove na asfaltiranju deonice puta u selu Jošanica, zaseok Baraći, u dužini od 1.350 metara.

Poseta ovom pogonu upriličena je nakon realizacije projekta „Nabavka nove opreme, remont postojeće opreme i izgradnja nove hale za poljomehanizaciju fabrike „Lola-Fot“ Lešak“. Projekat je finansiran sredstvima Vlade Republike Srbije. Fabriku je obišao i Zoran Todić, predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić.

“Danas amo, ovde, u Lešku, opština Leposavić, na severu Kosova i Metohije obišli fabriku “Lola-fot”. Jedan od prioriteta politike i predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije jeste ekonomski razvoj, koji garantuje bolju budućnost generacijama koje dolaze. Ono što smo imali priliku da vidimo kad su neke druge vlade vodile Republiku Srbiju jeste da su fabrike širom Sbije gašene, nestajale i kada uđete u fabrike vidite da su skoro sve mašine nabavljane osamdesetih godina prošlog veka. A kad pogledate sad u mašine u “Loli” u Lešku vidite da su stigle neke od najmodernijih mašina.
Država će nastaviti da pomaže velike kompanije koje su preživele ono uništavanje dvehiljaditih godina, i biće potrebe za zapošljavanjem mladih ljudi. U tom smislu i najnovije investicije u “Lolu-fot” koje iznose skoro 96 miliona dinara su samo početak onoga što planiramo da radimo, ovde u Lešku. Čini mi se da i narod to prepoznaje i da pruža podršku za bolju budućnost za svakog građanina Republike Srbije, ma gde on živeo”, istakao je Damjan Jović.

“Osim ulaganja u infrastrukturne projekte, u izgradnju novih stambenih zgrada, u rekonstrukciju škola i drugih objekata i puteva, ovog puta država Srbija ulaže značajna sredstva i u podsticaj i razvoj privrede, koja živi zahvaljujući ovim ljudima, koji svih ovih dvadeset godina unazad uspevaju da održe nivo proizvodnje. Država je i prilikom poslednje posete predsednika Vučića, to prepoznala, uložila novac u fabriku, kako bi ovim ljudima omogućila bolje uslove za rad, jer ova fabrika ima veliki značaj za razvoj opštine. Nema nama ovde budućnosti bez održivog razvoja, bez jake ekonomije i privrede”, rekao je Zoran Todić, predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić.

Tokom posete opštini Leposavić, Jović će obići i radove na asfaltiranju deonice puta u selu Jošanica, zaseok Baraći, u dužini od 1.350 metara.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još