Zamenici direktora Kancelarije za KiM danas nastavljaju posetu Kosmetu

Zamenici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev i Damjan Jović i pomoćnici Dejan Pavićević, Dušica Nikolić i Borislav Tajić, nastavljaju danas, posetu Kosovu i Metohiji.

Posetu opštini Gnjilane Kozarev će započeti u selu Pasjane, gde će u 15 sati obići socijalno ugrožene porodice Jovice Serafimovića i Ljubiše Kitanovića.

U 16:30 sati u Koretištu Kozarev će posetiti socijalno ugroženu porodicu Milana Vasića.

U 17:15 sati, posetu gnjilanskoj opštini Dušan Kozarev će završiti obilaskom Muzičke škole „Stvan Hristić“ u Stanišoru, kojoj će dodeliti harmoniku. Harmonika će se koristiti za potrebe izvođenja nastave, a finansijska sredstva za kupovinu ovog instrumenta obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U 10 sati Damjan Jović će obići pogon fabrike otkivaka „Lola-fot“ Lešak. Poseta ovom pogonu upriličena je nakon realizacije projekta „Nabavka nove opreme, remont postojeće opreme i izgradnja nove hale za poljomehanizaciju fabrike „Lola-Fot“ Lešak“. Projekat je finansiran sredstvima Vlade Republike Srbije.

U 14 sati planiran je obilazak radova na asfaltiranju deonice puta u selu Jošanica, zaseok Baraći, u dužini od 1.350 metara.

U 11 sati Dejan Pavićević će u Osojanu, u sedištu Privremenog organa opštine Istok, održati sastanak sa rukovodstvom Privremenog organa.Nakon sastanka predviđen je obilazak jednog broja srpskih porodica u ovoj opštini. U 14 sati Pavićević će se u selu Drsnik, u sedištu Privremenog organa sastati sa rukovodstvom Privremenog organa opštine Klina.

Nakon sastanka, Pavićević će posetiti jedan broj srpskih porodica u ovoj opštini

U 9:30 sati Dušica Nikolić će u zgradi Privremenog organa (ul. Kolašinskih kneževa 27) održati sastanak sa rukovodstvom Privremenog organa ove opštine.

U nastavku posete opštini Zubin Potok, Nikolić će u 10 sati obići Sportsko rekreativni centar „Mokra Gora“, gde će razgovarati sa zaposlenima, a u 11 sati Predškolsku ustanovu „Naše dete“, gde će obaviti razgovor sa direktorom vrtića i zaposlenima.

U 12 sati, u selu Gornji Jasenovik, Dušica Nikolić će položiti kamen temeljac za kuću socijalno ugrožene porodice Radeta Đukića. Finansijska sredstva za izgradnju ove kuće obezbedila je Kancelarija za Kosovu i Metohiju.

Posetu Zubinom Potoku pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić završiće u 16 sati, razgovorom sa zaposlenima u Domu kulture „Stari Kolašin“.
Medijima će biti omogućeno da isprate navedene događaje u celosti, tokom kojih su predviđene izjave za medije.

Pomoćnik direktora Kancelarija za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić sutra će sa predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica biti domaćin zameniku gradonačelnika Grada Beograda, Goranu Vesiću, koji će tokom posete Kosovskoj Mitrovici, od 10 sati, obići radove na izgradnji Samačkog bloka i novog Sportskog kompleksa u Kosovskoj Mitrovici, a zatim i Javno komunalno preduzeće „Standard“. Takođe, predviđen je obilazak Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“, a posetu Kosovskoj Mitrovici, zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić završiće obilaskom grada.

Izvor RKM (saopštenje)

Comments