• Početna>
  • Vesti>

Verica Ćeranić uručila 41 ugovor stažistima u Domu zdravlja u Gračanici

Posetu centralnom Kosmetu pomoćnica direktora Kacelarije za KiM za oblast zdravstva i socijalne zaštine Slađana Marković Stojanović i direktorica pokrajinske Nacionale službe za zapošljavanje Kosova i Metohije u Kosovskoj Mitrovici Verica Ćeranić započele su sastankom sa direktorima zdravstvenih ustanova na Kosovu i Metohiji.

Na sastanaku, koji je održan u Domu zdravlja u Gračanici, uručen je 41 ugovor za stručno osoposobljavanje i usavršavanje pripravnika sa srednjom stručnom spremom. Ugovor je potpisao i jedan lekar, a Verica Ćeranić je istakla da je država Srbija izdvojila sredstva za još oko 300 ugovora za osposobljavanje i usavršavanje mladih na prostoru Kosova i Metohije.

„Nacionalna služba za zapošljavanje je prisutna i na prostoru Kosova i Metohije i danas je svečano dodelila 41 ugovor korisnicima koji će u narednih šest meseci biti na stažiranju u Domu zdravlja u Gračanici. Ovim programom do kraja godine biće obuhvaćeno 370 lica, a vrednost programa je 55 miliona dinara “, istakla je Ćeranićeva i dodala da NSZ to ne bi uspela da uradi bez podrške Vlade Republike Srbije, nadležnog Ministarstvaza rad, zapošljavanje boračke i socijalna pitanja i svih lokalnih samouprava i socijalnih partnera koji zajedno pokušavaju da smanje stopu nezaposlenosti na KiM.

Period osposobljavanja trajaće 6, 9 i 12 meseci, a lica će za to vreme u zavisnosti od stepena obrazovanja primati 20.000, 22.000 i 25.000 dinara mesečno. Pored Doma zdravlja, poslovavci će biti i lokalne samouprave na Kosovu i Metohiji.

„Želim da se zahvalim direktorici Nacionalne službe za zapošljavanje Verici Ćeranić, koja je danas uručila ugovore našim pripravnicima. Ove godine je u februaru izašao javni poziv NSZ, na kome su mogla sva deca koja su završila Medicinskuškolu da se jave i u skladu sa tim mi smo imali 41.pripravnika, koji kod stažiraju u našem Domu zdravlja, danas su im dodeljeni ugovori oni će u naredna trimeseca biti na stažu u našoj primarnoj zdravstvenoj ustanovi, a zatim i tri meseca u KBC Priština u Gračanici“, istakla je direktorica Doma zdravlja u Gračanici dr Mirjana Dimitrijević i dodala da svi koji žele da se zaposle u zdravstsavene ustanove moraju da prođu pripravnički staž i nakon toga polože državni ispit.

Sastanku su prisustvovali i kandidati za poslanike SNS na predstojećim izborima Danijela Vujičić i Ljubomir Marić.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još