Spirić obišao radove na kući porodice Nedeljković

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je zajedno sa svojim saradnicima i kandidatom za narodnog poslanika Milanom Savićem obišao završne radove na renoviranju kuće Ratomira Nedeljkovića u Kosovskoj Mitrovici.

“Nastavljamo da punim intenzitetom i energijom rešavamo probleme ovdašnjeg stanovništva ali i sa mnogobrojnim projektima planiranih za 2020. godinu u okviru sveobuhvatnog paketa pomoći srpskom narodu na prostoru Kosova i Metohije” rekao je Spirić.

Sedmočlana porodica Nedeljković će u narednim danima dobiti kuću u novom sjaju i sve ono što je u januaru obećano, dodao je Spirić.

“Naš zadatak je da vodimo odgovornu i socijalnu politiku i pružanje i stvaranje novih i boljih uslova za svakog pojedinca na prostoru našeg grada. Nastavićemo i ubuduće da obilazimo višečlane porodice a prioritet biće svakako u rešavanju stambenih pitanja i adaptacija stambenih jedinica u kojima žive ali je svakako prisutno i osnaživanje porodica kroz zapošljavanje bračnih parova, koji su bez posla a imaju troje i više dece. Država je prisutna i biće tako, kroz razne projekte i realizaciju mnogih stvari koje su ključne za opstanak, a odlučnost i potencijal da Kosovska Mitrovica ima budućnost, jasan je pokazatelj da ova porodica i naravno ova deca zaslužuju bolje uslove za život” navodi Spirić.

Ratomir Nedeljković se zahvalio Vladi Republike Srbije kao i zvaničnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju na pruženoj pomoći.

“Evo došlo je vreme da se realizuje projekat koji je dogovoren januara meseca. Zahvaljujemo se Vladi Republike Srbije, koja je preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica ispunila obećanja i obezbedila sredstva, sa kojim ćemo mi, naravno i sa našim ulaganjem renovirati kuću” rekao je Nedeljković.

Marija Nedeljković, najstarija od petoro mališana, kaže da su dugo čekali na renoviranje kuće i nada se da će realizacija proteći kao što je planirano.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je za ovaj vid podrške izdvojila sredstva u iznosu od 1.700.000 dinara a radovi na kući su započeti u januaru obilaskom pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislava Tajića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još