• Početna>
  • Vesti>

U Leposaviću nagrađeni vlasnici najlepšeg dvorišta, terase i kruga preduzeća

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić primio je danas najuspešnije učesnike akcije „Biramo najlepše dvorište, terasu, krug preduzeća“, koja je sprovedena u okviru tradicionalne akcije „Za lepšu i zdravu životnu sredinu“.

Akcija čiji je glavni organizator i pokrovitelj opština Leposavić, a koja ima takmičarski, ali i edukativni karaktera, sprovodi se već 16. godinu zaredom u organizaciji Opštinske uprave, sa ciljem da motiviše i ohrabri građane da uređuju svoj životni prostor, i na taj način aktivno učestvuju u zaštiti i očuvanju životne sredine.

Todić je uz čestitke izrazio uverenje da su prema ocenama stručne Komisije vredne nagrade otišle u prave ruke, kao i da su nagrađeni najbolji primeri i podstrek sugrađanima da se vrednim radom, trudom i kreativnošću, kroz uređenje životnog prostora, itekako može očuvati okolina.

„Opština Leposavić prepoznaje značaj zaštite i očuvanja okoline, i zato je ove godine lokalna samouprava uložila značajna finansijska sredstva za nabavku sadnog materijala i uređenje javnih površina, a isto će se nastaviti i u budućnosti, kako bi sredina u kojoj živimo bila čista i zdrava. U skladu sa tim, lokalna samouprava u saradnji sa nadležnim institucijama za održavanje čistoće i zelenih površina kontunuirano radi na uklanjanju divljih deponija u našoj opštini“, rekao je Todić.

Inspektor za zaštitu životne sredine u opštini Leposavić Zorica Timotijević pohvalila je ovogodišnje dobitnike i istakla da su oni promoteri zaštite životne sredine i posebno podvukla da je ove godine zapaženo veliko interesovanje i inicijativa stanara stambenih zgrada za uređenje javnih površina oko njihovih stambenih objekata, kao i da je lokalna samouprava, na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem, materijalno, edukativno i stručno podržala i pomogla ovakve akcije.

Nagrade su dodeljene u sedam kategorija i to: za najlepši detalj, za najlepšu terasu, za najbolje uređena urbana dvorišta, za najbolje uređena seoska dvorišta, najlepši prostor oko zgrada, najlepši krug preduzeća i ustanova, kao i posebna kategorija za poseban doprinos u očuvanju životne sredine.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još